Menü Bezárás

Energetikai korszerűsítés az épületgépész szemével

Energetikai korszerűsítés az épületgépész szemével

energiatakarékos gépészet

“Lakóépületek energetikai korszerűsítése hallatán hajlamosak vagyunk azonnal nyílászáró cserére és utólagos hőszigetelésre gondolni, és sokszor itt meg is rekedni, holott a gépészeti megoldások átgondolásával esetenként még hatékonyabban csökkenthetjük energiafelhasználásunkat.”

Így kezdődik az energetikai korszerűsítés gépészeti lehetőségeit tárgyaló, a Magyar Installateurben megjelent tanulmányom, melyben a széles rétegek számára közismert építészeti beavatkozásokon túl, a gépészeti korszerűsítésben rejlő potenciált mutatom be. Szerencsés esetben az építészeti és épületgépészeti korszerűsítés kéz a kézben jár, azonban vannak olyan faktorok melyre az előbbi nem, utóbbi viszont nagy hatással lehet. A cikk megírása óta életbelépő energetikai szigorítások miatt ma már nem épülnek olyan családi házak, mint a példában szereplő épület, azonban a meglévő épületállomány szép számban tartalmaz hasonló, vagy korszerűtlenebb rendszerekkel üzemelő otthont. Ezeknél az ingatlanoknál alapvetően is megfontolandó a korszerűsítés, illetve egy esetleges meghibásodás is bármikor kikényszerítheti azt.

Ilyen helyzetekben nyújthat iránymutatást az itt elérhető teljes cikk archív változata.

Energetikai korszerűsítésre – különösen a jelenlegi helyzetben – nem csak a lakóépületeknél lehet szükség, de a szolgáltató és iroda épületeken keresztül a közintézmenyeken át az ipari létesítményekig mindenhol, ahol energia felhasználás történik. 

Amennyiben Önnek vagy vállalkozásának épületgépészeti segítségre van szüksége az energiafelhasználás csökkentésében, optimalizálásában, lépjen kapcsolatba velem:


Kapcsolódó bejegyzések:

Amennyiben felkeltettem az érdeklődését és szeretne velem dolgozni, keressen bizalommal az alábbi elérhetőségeimen:

Székhelyem Debrecenben található, de a munkák országos megoszlása miatt budapesti konzultációra is van lehetőség.